SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK KLUB KÖZÖSSÉGI OLDALAN!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK KLUB KÖZÖSSÉGI OLDALAN!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK KLUB KÖZÖSSÉGI OLDALAN!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK KLUB KÖZÖSSÉGI OLDALAN!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ORVOSI ÉRDEKESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör, bor és pálinka?
Hosszas
kutatások
végeredményeként
állítják, hogy
napi 20 gramm
alkohol fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek
életét,
azokhoz képest,
akik
egyáltalán nem
ittak.
A
sör és a bor
az
immunrendszer működésére
jótékony
hatással van,
magas ásványi
anyag,
vitamin- és
antioxidáns
tartalma
vírusfertőzések
ellen is
védelmet
nyújt.
Rendszeres
mérsékelt sör
és
borfogyasztás
gátolja az
artériákban
a véralvadék
és a
lerakódások
kialakulását,
ezáltal a
szívinfarktus-esély
50%-kal
csökkenhet,
emeli a jó HDL
koleszterint,
csökkenti az
ártalmas
LDL koleszterint
és jó hatású a
vérkeringésre.
Hangsúlyozni
kell, hogy
valóban csak a
mérsékelt
fogyasztásnál
lépnek fel
a pozitív
hatások, a túl
sok fogyasztás
változatlanul
ártalmas!
A tanulmányok
kimutatták,
hogy a
nélkülözhetetlen
vitaminok és
ásványi anyagok
kombinációja
éppen az
alkohollal
együtt növelik
a
szervezet elektrolit
tartalmát, az
enzim
aktivitást, a
hormonszintet,
a
vérkeringést, az
izom és
anyagcsere
folyamatokat,
valamint
fokozzák a
vértestek
képződését.
Ismertté vált,
hogy 1 liter
sörben
ugyanannyi
antioxidáns
van, mint 4-5
adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót 40%-kal
csökkenti.
Egy milánói
orvos-csoport
a
sörfogyasztást
a
leggazdaságosabb
vesekő
megelőzési
módszerként
javasolja. Egy
átlagos sör
kevesebb, mint
140
kalóriát tartalmaz,
dobozonként,
kb. 4 %-os
alkoholtartalom
mellett, így
a mértékletes
fogyasztása
nem hizlal.
Kísérletek
kimutatták,
hogy az
árpa csírázása
és malátává
történő
átalakulása
során nagyon
sok
vitamin keletkezik.
Különösen
jelentősek a
B1, B2, B3,
B6, és H mind
jelen
vannak, valamint
az ásványi
anyagok a Cu,
Fe, Zn, Ph, és
a Mg.
Néhány
sörfajtában a
Folat (B9)
olyan nagy
mennyiségben
van jelen,
mint 100g
brokkoliban,
vagy 0,5 kg
paradicsomban.
Ezen kívül a
komló
növény évszázadok
óta
gyógynövényként
ismert. Népi
megfigyelések
is azt
bizonyítják,
hogy a komlót
a szoptató
anyák is
használták az
anyatej mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők
nyugtatására
az anyatejen
keresztül. A
komló
megtalálható
tabletta
formában és
különböző
gyógytea
keverékekben
is, nyugtató,
altató és
emésztést
elősegítő
hatása van.
Vörösbor
fogyasztása
kifejezetten
mérsékli az
érelmeszesedés
kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a
szívinfarktus rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az
inzulinrezisztenciát,
kedvező
hatással
vannak az
anyagcserére,
csökkentik a
pulzust és a
szívet
jó energetikai
állapotba
hozzák.
Ugyanakkor
ennek a
mennyiségnek
nincs kimutatható
máj- és
idegkárosító
hatása és nem
okoz
függőséget
sem.
A pálinka
alkoholtartalma
40-50% körüli,
hazánkban a
reggeli fél
kupica, illetve
az étkezések
előtti,
aperitifként
való
fogyasztása
terjedt el,
mely nem túl
kedvező
élettani
szempontból.
Az üres
gyomorra ivott
pálinka,
bár étvágygerjesztő
hatású,
károsan hat a
gyomorra.
A tömény
italok
fogyasztásának
ideális ideje
étkezés után
van.
Ekkor felszívódásuk,
hatásuk
mértéke
csökken ugyan,
de a szervezet
ilyenkor emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása
miatt a
pálinka megfázás
esetén is jól
jöhet.
Népi
gyógymódok
köhögés és
rekedtség
ellen az ágyas
pálinkák
különféle formáit
és a mézes
pálinkát
javasolják.
A pálinka
önmagában jó a
magas
vérnyomás
ellen. A
foghagymás
pálinka valóságos
varázsszer.
Álljon
itt a saját
(Máthé Károly)
tapasztalatom:
Valamikor
a 60-as évek
végén, drága
jó APÁM a
következő
recepteket
adta át nekem.
"Fiam, a
gyomor-bél
fertőzésre
a legjobb
szer a valódi
barackpálinka,
míg a
szívgörcs
azonnali ellenszere
a jófajta (nem
aromából
készült)
konyak.
Az
előbbit
többször
megtapasztaltam,
az utóbbira a
feleségem betegsége emlékeztetett. Ma már otthon a gyógyszerek
mellett mindig
van konyak,
ami többször
húzott ki
percek alatt a
szívgörcsből.
Érdekességként jegyzem meg,
amikor megpróbáltam
a neten
utánanézni a
konyak eme
jótékony hatásának,
csak
áttételesen
véletlenül
akadtam egy
orvos
javaslata alapján az
igazságra.
Terhes nőknek
javasolta,
hogy a nem
kívánt méhg&
ouml;rcsöt egy
pohárka
konyakkal
megszüntethetik.
Annyit
meg én is
tanultam
biológiából,
hogy a méh, a
szív és az
erek
mind-mind a
sima izmok
családjába
tartoznak. Így
ha közvetve
is, de a
doki megerősítette az
apám által
átadott recept
hatásosságát,
amit orvosi
leiratokban
hiába
kerestem.
Az
alkoholok
ételek
melletti
alkalmazása
során azt
találták, hogy
mind
a vörösboros,
mind a sörös
pácolás hat
órán keresztül
a káros
vegyületek megjelenését
90 százalékban
megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag kifejlődését a sör már négy
óra alatt
olyan
mértékben
csökkentette,
mint a
vörösbor hat
órai pácolás
végére! A
kutatók úgy
gondolják,
hogy a sörben
és a borban
található
természetes
cukrok
gátolják a
húsban lévő,
vízben
oldódó molekulák
kiáramlását a
felszínre,
ezért azok a
hő hatására
nem alakulnak
át rákkeltő
anyagokká.
Arról nem is
beszélve, hogy
a pácolás
eredményeként
a hús is
ízletesebb
lesz.
Kertészetben a
növények
ápolásához is
jól jöhet
egy kis sör.
Csodákat
művel,
hatására a fű
is gyorsabban
nő. A sört
a fodrászatban
is
előszeretettel
használják a
haj
formázására és
ápolására.
B6 és B2
vitamintartalmának
köszönhetően
erősebbé és
fényesebbé
teszi a hajat.
A különféle
hajhabok és
zselék helyett
is
használhatják,
mivel a
világos
sör kitűnő
hajformáló.
Hajmosás után
a fejbőrt és a
hajszálakat is
jól be
kell dörzsölni,
majd 15 perc
után bő vízzel
leöblíteni.
Egy
idős bácsi
véleménye:
Kábítják csak a népet! Én
benyomok
délelőtt 4
azaz négy rosé
kisfröccsöt, de ugyanebből 5-öt, hogy jól aludjak, a vizet saját ásott
kutamból
iszom 1969 óta
gyerekeimmel
együtt. A
nyaralómba sem
engedek be
klóros
szennyvi zet
ott is saját
ásott
kútból merítem.
78 éves vagyok
a gyerekeim 42
és 38 évesek.
Disznózsíros
birkapörkölt.
Csülkös velős
pacal ami
belefér.
Nagyapám
parasztkolbászon
szalonnán élt
92 évet.
Apám úgyszintén
86 évet, anyám
84 évet,
Disznózsír és
házi víz.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!